MIJMERINGEN

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

081229mijmeringWat zal 2009 ons in Dongen brengen? Om te beginnen staan er 20% meer huizen te koop dan een jaar geleden (185 vs 155), waardoor ook Dongen niet aan de kredietcrisis ontkomt. Wat een ellende voor de mensen die hun huis te koop hebben staan om straks te gaan wonen in een reeds gekochte woning in één van de nieuwe appartementencomplexen of de Beljaart. Met een beetje pech blijven ze met twee huizen zitten, want ik verwacht dat de huizenmarkt krakend tot stilstand is gekomen. Niet helemaal onterecht want wie kan er eigenlijk nog een huis betalen? Op één salaris is het –zelfs als je goed verdient- al jaren niet mogelijk meer, dus de crisis was wel aan te zien komen. Ik vrees dat de leegstand nog groter zal worden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

081221mijmeringHet is het einde van het jaar. En dan begint de grote bedelronde. Het klinkt een beetje oneerbiedig, maar zo voel ik het wel: de goede doelen zijn nooit zo actief als op het einde van het jaar. Goede doelen houden zich bezig met maatschappelijke of wetenschappelijke achterstand, die via overheden en bedrijven te weinig aandacht krijgen. Dat kan zijn omdat er gewoon te weinig geld kan worden verzameld via overheden om scheefgroei te voorkomen; het kan ook zijn dat de besturing van het geld internationale afspraken overtreft, waardoor niemand zich verantwoordelijk voelt.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

0-81214mijmeringJe leest het, je ziet het en je merkt het. De krant lijdt een noodlijdend bestaan. Zeker nu de kredietcrisis ook de gewone economie raakt zie je dat bedrijven minder gaan adverteren in kranten en daardoor lopen de opbrengsten voor de krant hard achteruit. Daardoor kan er minder geïnvesteerd worden in kwaliteit en voor je het weet kom je in een negatieve spiraal terecht, op weg naar de afgrond. De concurrentie op de advertentiemarkt is moordend, en met een teruglopend budget zullen bedrijven gaan kiezen voor een zo doelgericht mogelijke besteding van hun reclamegeld.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

avatdongenWeer stopt er een wijk- of dorpsraad mee in Dongen. Na drama’s in de wijken Hoge Akker en de Biezen is nu Centrum Dongen aan de beurt. Om het jaar valt er wel een wijkraad om. Meestal om twee redenen. Te weinig animo en te weinig gehoor. Al jaren zijn er wijkraden in Dongen. De oerwijkraad is West 1 die vijftien jaar geleden is opgericht door de bewoners zelf. Wijkraad West 1 is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen partner als afspiegeling van de wijk en heeft daardoor een andersoortige agenda dan de meeste overige wijkraden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

081116mijmeringIs een sociaaldemocratische dijk sterker dan een liberale? Zijn confessionele sloten beter dan communistische? Mij lijkt het niet. Maar de oudste bestuursvorm in Nederland, het waterschap goes politics. Het gaat hier om een orgaan dat moet zorgen dat ons land niet onderstroomt, dat het waterpeil goed blijft en de kwaliteit van het water ook. Eeuwenlang hebben de besturen van waterschappen bestaan uit mensen uit de natuur, landbouw, echte gebruikers, belanghebbenden, deskundigen en zeer geïnteresseerden. Zeker, veel van deze mensen hadden een politieke voorkeur, maar in de waterschappen is dit nooit een issue geweest.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

081101mijmeringHet is er dan eindelijk van gekomen: het elektronisch patiëntendossier. Niet dat het veel voorstelt bij invoering, maar het begin is gemaakt. Voor alsnog alleen medicatiegegevens maar op een gegeven moment zullen alle medische gegevens opvraagbaar zijn. Nu ja, alle: na 15 jaar zal een groot deel van het dossier worden opgeschoond. Als consument ben ik hier wel blij mee. Ik hoop dat ik niet, net als vorige maand met mijn moeder naar het ziekenhuis moest en mijn moeder, een deel van het dossier moest meenemen naar de arts die ze de week erop moest bezoeken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

081019mijmeringEn ineens was hij er: de kredietcrisis. Meer dan ooit bleek dat het hele stelsel van shareholdersvalue uitsluitend gebaseerd was op vertrouwen. Vertrouwen waarbij men elkaar de hand boven het hoofd kon houden, om zoveel mogelijk waarde te creëren die in de werkelijkheid lucht bleek te zijn. Al jaren wil de regering meer grip en invloed hebben op het leegzuigen van bedrijven. Het beloven van gigantische bonussen bij het behalen van een bepaald resultaat wil men tegen gaan. Maar ondanks regelgeving, zoals Tabaksblat,heeft men dit niet kunnen beteugelen. Door oppoetsen van cijfers kunnen falende directeuren met platina handdrukken worden weggestuurd, zoals vorig jaar Groenink bij ABN-Amro. Geen vervolging, werkstraf of inleveren van geld: het mocht allemaal, terwijl de man in feite een crimineel is, maar niet te vangen met de huidige regelgeving. Regelgeving die tot de crisis losser en liberaler werd, met minder overheidsbemoeienis.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

081003mijmeringDe regionale krant raakt er niet over uitgeschreven. Het protest van de horeca tegen het rookverbod. Hoe langer hoe meer gaan cafés zich organiseren om de asbak weer binnen te kunnen zetten. Nu ben ik zelf geen roker, maar ik begrijp dat roken, net als drinken, naast een verslavend ook een sociaal gebeuren is en juist de behoefte sterker is als mensen elkaar ontmoeten en tot rust (willen) komen. De nicotine helpt de rokers van stress, althans zo voelen ze het. Dat het feitelijk komt dat de stress ontstaat omdat de drang naar een sigaret te groot wordt bij een veranderende omstandigheid en daardoor puur een verslaving is, willen de rokers niet echt aan.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080917MijmeringDe gemeentegids van ons dorp is onlangs verschenen. In tegendeel tot de wat saaie A4-presentatie is het een vierkant boekje geworden met een spiraal, voorzien van een plastic buitenhoesje, zodat het boekje niet zo gauw vies wordt. De opzet is ook wat veranderd, maar de essentie is gebleven. Het bevat uiteraard informatie over Dongen en de uitgave is door een commercieel bedrijf uitgevoerd, waardoor er ook veel reclame-uitingen in staan. De huisstijl van de gemeente is verdwenen. Als dit betekent dat de kosten voor de Dongenaar daarmee worden afgewend, dan kan ik hiermee best leven. Nu zit ik in de informatisering en zie dat de opzet van informatie in het boekje niet is gewijzigd. En dat vind ik een gemiste kans. In het boekje staat van de gemeente zelf maar één emailadres genoemd: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080902MijmeringDeze week zijn de ambitieuze plannen van onze gemeente gepresenteerd ten aanzien van het multifunctioneel centrum dat moet verrijzen uit de as van de St. Josephkerk. Er is nog geen aanbesteding of niets geweest en nu weet men al te vertellen dat men in april 2012 de deuren wil gaan openen. Kosten: dik 10 miljoen. Volgens wethouder Panis is alles zorgvuldig voorbereid en zal dit plan zeker doorgang vinden. Hij vergeet even te melden dat dan wel die 100 jarige kerk weg moet zijn.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

080824MijmeringDe Olympische Zomerspelen zijn voorbij en met een vergrootglas hebben we de afgelopen tijd naar China gekeken. Het is een land in een groeistuip. Sommige zaken gaan heel snel en andere dingen blijven achter. Hetgeen achter blijft zijn de zaken die moeilijk liggen, In zoverre wijkt China niet af van andere landen in ontwikkeling. Wat gaat er goed? Nu, de economie groeit sterk, waardoor er zowaar een middenklasse gaat ontstaan in dit communistische land. Maar dit gaat wel langzaam. Wat ook beter gaat is dat we iets meer in de keuken mogen kijken van dit besloten land.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080817MijmeringHet is zeer verrassend als je plotseling in de krant leest dat je niet integer bent. Zeker op een moment dat je dit niet verwacht. Met naam en toenaam word ik genoemd in BN De Stem van zaterdag 16 augustus in een column van Henk van Ingen, waarin ik persoonlijk beschuldigd word van politieke voorkeur, en daarmee het medium OmroepDongen rood zou kleuren. Toevallig is onze logo-kleur inderdaad rood, maar ik zal u verzekeren, dat dit niets te maken heeft met de politieke voorkeur van de omroep. Nooit heb k onder stoelen of banken gestoken dat ik politiek actief ben geweest binnen de PvdA.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080810MijmeringVijftien jaar geleden had ik er nog geen. En ik was niet de enige. Het gaat over het mobieltje. En nu 2008 heeft iedereen zo’n ding. In razend tempo zijn de mobieltjes mondiaal verspreid. Je kunt geen land ter wereld bezoeken of de halve bevolking hangt met zo’n stuk elektronica aan zijn oor. Zelfs de laatste enclave Cuba wordt vanaf dit jaar ook liberaal op dit terrein. De term ervoor is inmiddels ook veranderd: geen draagbare telefoon meer, maar: mobieltje. De mobiliteit is de verzamelnaam geworden van alle functionaliteit van de van oorsprong draagbare telefoon. Ook wel terecht, want een modern mobieltje is veel meer dan een telefoon. Je kunt er ook tekstberichten mee verzenden, foto’s en films maken, je mail binnen laten komen, internetten en sinds kort zijn er ook al apparaten waarmee je kunt betalen of mobiel televisie kunt kijken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080803MijmeringNog een week en dan zullen de Olympische Spelen starten. Wat mij betreft mogen dit de laatste spelen ooit worden. En dat vind ik dan heel erg jammer voor de sporters, want die gun ik een dergelijke mondiale competitie wel. Hoewel bij wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen komen sporters elkaar toch ook tegen? Telkens tracht het organiserende land de vorige spelen te doen vergeten door nog mooiere stadions, nog meer pracht en praal en nog meer te investeren.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080727MijmeringAl een tijdje is bekend dat het postkantoor gaat sluiten. En niet alleen het postkantoor in onze eigen woonplaats, maar overal in Nederland. Er blijven nog 10 postwinkels over en verder wordt de dienstverlening opgesplitst. Er bleek een exploitatietekort te zijn van 1,5 miljoen op 250 vestigingen; dat is ongeveer € 6000,00 per vestiging. En daarom moet het dan maar dicht. Dat wij in Nederland zo een traditionele dienstverlening de nek omdraaien, daarvan zullen buitenlanders, op zoek naar een postkantoor voor het frankeren van brief of pakket, niets van snappen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080718MijmeringMet verbazing lees ik de commotie over de aanleg van het fietspad aan de noordkant van het kanaal in de plaatselijke en regionale kranten rondom Dongen. Alsof het het laatste stukje groen is klimmen Dongenaren in de pen om dit door de VVD en PvdA voorgestelde plan te torpederen. En dat gaat met een felheid, alsof men denkt dat de verantwoordelijke wethouder Stoop zelf belangen heeft bij de aanleg van dit fietspad. Er worden allerlei complottheorieën gesmeed, waarbij Stoop onder één hoedje zou spelen met Van den Noort, die geen belangen heeft als het fietspad aan de zuidkant zou komen te liggen en dus met de nu gekozen oplossing zijn gang zou kunnen gaan met bettrekking tot uitbreiding.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080711mijmeringVan de week een opmerkelijk bericht vanuit het gemeentehuis hier in Dongen, waarbij ik even moest fronsen. Het blijkt dat de helft van onze lantaarnpalen niet in orde meer zijn. In Dongen staan er meer dan 5000 stuks, dus voor elke vijf Dongenaren is er momenteel één paal beschikbaar. Twee procent blijkt zelfs er zo erg aan toe te zijn dat ze eigenlijk gewoon gevaarlijk zijn. En met gevaarlijk wordt bedoeld dat ze gemakkelijk kunnen breken bij een aanrijding of dat er stukken af kunnen vallen. Het was mij nooit zo opgevallen dat het zo slecht gesteld was met ons verlichtende straatmeubilair. Waarschijnlijk omdat ze het allemaal gewoon doen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080622MijmeringVandaag schijnt de zon en misschien blijft het ook nog mooi weer. Gisteravond is het Nederlands elftal opgerold door de jonkies van Guus. Een team dat in zijn geheel nationaal speelt –eigenlijk dus onbekend is- en als een sluipmoordenaar, na een wat ongelukkige start tegen Spanje in het toernooi groeit. Een sportieve ontmoeting, waarbij ik als leek zelf gewoon zag dat de Nederlanders hun posities innamen, maar daar niet vanaf kwamen en dat de Russen continu in beweging waren en daardoor altijd aan te spelen leken. Tel je de transferwaarde van het gehele Russische elftal (voor de EK) in zijn geheel op, dan kun je waarschijnlijk net één of twee topspelers van Oranje kopen. Voetbal is uitgegroeid tot één grote marketinghappening en iedereen wordt in deze hype meegezogen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080608MijmeringIk reis zelden met de bus. Niet dat ik er een hekel aan heb of zo, maar het zit niet zo in mijn systeem. Weliswaar werken mijn vrouw en ik in Tilburg, wat op zich goed te bereiken is met de bus; we rijden toch bijna altijd samen met de auto naar ons werk. Het is niet alleen gemakzucht waarom we zelden of nooit met de bus gaan. Een collega van mij houdt me regelmatig voor dat de meeste mensen pas bereid zijn samen iets te doen als ze geen geld hebben om het individueel te regelen. Het liberale denken is diep in ons geworteld. Hij illustreert dit met het voorbeeld van het wasmachine.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080511MijmeringDe overheid heeft slechts één middel om te reguleren, en dat is ons te straffen met allerlei heffingen. Is het niet door veel hogere boetes bij overtredingen, dan wel onzinnige belastingen als vliegtaks en verpakkingstaks. En niet te vergeten de toekomstige onzinnige belastingen als rekeningrijden. Waarom doet de overheid ons dit aan? Neem nu de onroerend zaakbelasting. Eerst zou deze worden afgeschaft, maar later bleef deze toch bestaan voor huiseigenaren. Wat is dan het verschil met eigenaarsforfait? Eigenlijk niets, behalve dan dat de ene belasting door het rijk en de andere door de gemeente wordt geïnd. Daarbij komt ook nog dat de gemeentelijke OZB een soort tombola is.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080427MijmeringHet is wat als je dorp in een verbindingsroute ligt tussen een logistiek stad en de snelweg. Dan wurmt zich het verkeer door je bebouwde kom. Dit is niet nieuw. In de tijden dat we nog geen vierbundersweg en geen verkeerscirculatieplan hadden, was het dwars door Dongen rijden de kortste manier om van Tilburg op de snelweg richting het westen te komen. Al heeft Oosterhout de leuze: “Oosterhout, daar kan je niet omheen”; in Dongen geldt dit echt. Toen destijds de Vierbundersweg klaar was en de Westerlaan werd aangesloten leek er nog weinig aan de hand. Het niet voor Dongen bestemde verkeer werd geleid door de Westerlaan en aangezien het logistieke centrum: De Vossenberg in Tilburg nog nauwelijks tot ontwikkeling was gekomen, waren eigenlijk de vrachtwagens van de Coca Cola de grootste gebruikers, letterlijk en figuurlijk.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080330MijmeringHet is altijd moeilijk wanneer een belanghebbende bewoner de gemeente aanklaagt op de plannenmakerij van de bewuste gemeente. Vaak neigt dit sterk naar eigen belang en wordt het algemene belang door zo’n belanghebbende vaak terzijde geschoven. In ons dorp is ook een strijd tussen een belangenverdediger en de gemeente aan de gang. Het gaat om de heer Jo Bollen, met recht een kritische burger die al eerder van zich heeft laten horen. Waar het om draait is de Haanse Hoef. De gemeente wil tussen het bungalowparkje Hoge Kant en de Vierbundersweg deze ruimte gaan invullen met woningbouw. De heer Bollen, die aan de Lijsterlaan woont aan de Hoge Kant, zal -als hij geen gelijk krijgt- achter zijn huis het landelijke uitzicht verruilen voor twaalf ruime villa’s op dito kavels.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080323MijmeringDe opstanding van Jezus viert de christelijke kerk op deze dag. Drie dagen na zijn dood verdwijnt Jezus uit zijn verzegelde graf om zich later weer te openbaren aan zijn leerlingen. Dit alles met de bedoeling de apostelen klaar te stomen voor de verspreiding van Het Woord. Had hij dit niet gedaan, dan was waarschijnlijk het Christendom nooit tot ontplooiing gekomen. Dan waren de apostelen, bang voor wraakacties na hun collaboratie met Jezus een anoniem bestaan gaan leiden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080315MijmeringDongen haalt deze week de landelijke pers. Niet met een belangrijke boodschap over hoe goed onze gemeente is: nee, we hebben de twijfelachtige eer om als eerste gemeente de elektronische sigaret te verbieden. De Telegraaf zag daarom zelfs aanleiding dit op haar binnenlandse pagina’s te plaatsen. Terecht, want het is ook een opmerkelijk besluit van Piet Panis,onze wethouder. Blijkbaar is het voor onze beheerders van openbare gebouwen in de ogen van Piet te ingewikkeld de rokers van de neprokers te scheiden. Dus wordt alles over één kam geschoren.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080309MijmeringIk heb de discussie gemist over de kadernota over cultuur 2007(!) 2010. Blijkbaar is wethouder Panis in 2006 met huiswerk naar huis gestuurd om de reacties van de diverse partijen te verwerken om doodleuk met dezelfde nota veertien maanden later te verschijnen. Ik kan me voorstellen dat je jezelf dan niet serieus genomen voelt als indiener van gewijzigd beleid. De tekst is niet eens geactualiseerd. Het belangrijkste is dat er naast reeds ingezette activiteiten er ook helemaal niets is gebeurd.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080301MijmeringDe spagaat waarmee onze vriend Wilders ons opscheept is dramatisch. Op de televisie zag je deze week Balkenende echt tobben met dit vraagstuk. Aan de ene kant het recht van vrije meningsuiting versus de zekere gevolgen als een extreme mening wordt geuit. Als alle landen en beschavingen het liberale model van Nederland zouden volgen, dan zou er ook niets aan de hand zijn. Dan kon Wilders zijn gang gaan; kreeg hij na vertoning van zijn FITNA-film er flink van langs uit diverse politieke hoeken, deed iedereen een plas en alles bleef zoals het was.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080225MijmeringDe gemeente Dongen worstelt met het dualisme. Door sommige partijen wordt het stelsel in zijn geheel niet gedragen om uiteenlopende redenen. De SP heeft er bezwaren tegen omdat het de zwaar socialistische planeconomie torpedeert: verantwoordelijkheden komen lager in de bestuurlijke organisatie te liggen, waardoor er verschillen op de werkvloer kunnen ontstaan en de VPD heeft het nooit zien zitten: die willen dat bestuur en gemeenteraadscoalitie in harmonie alles oplossen, daarbij de minderheid vergetend. Juist het dualisme zou het debat in de gemeenteraad scherper moeten maken en het bestuur, die belast is met de uitvoering van het beleid zou door de raad betere kaders krijgen om te kunnen werken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080210MijmeringDe laatste maanden lees je hoe langer hoe vaker dat ouderen steeds meer gebruik maken van het internet. Zij surfen er vrolijk op los, vinden het vaak een verrijking van hun eenzame bestaan en voelen daarmee dat ze nog ergens bij horen. Hoera, zou je zeggen. Zeker als je de enthousiaste verhalen leest en ziet dat de aanbieders van webpagina’s ook de oudere hebben gevonden, dan is dit een geweldige ontwikkeling. Maar niet iedere oudere kan hieraan meedoen. Of ze hebben niets met de computers en al zeker geen internetaansluiting. En als deze schroom is overwonnen dan is de drempel vaak het toetsenbord.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080204MijmeringIk had nooit gedacht dat ik nog eens een column zou gaan wijden aan een aantal chemische elementen, maar het is toch gebeurd. Het gaat over CO2, in de volksmond stikstof genoemd en wij kennen het in de originele naam als kooldioxide. Alles wat een verbrandingsmotor heeft, verbruikt zuurstof en geeft o.a. kooldioxide terug. Een teveel aan kooldioxide levert het broeikaseffect op. Het gevolg is dat langzaam de aarde opwarmt. De geleerden zijn het er nog niet echt over eens hoe groot het effect is, maar het is zeker een schadelijk effect. Je moet dus voorkomen dat er teveel wordt verbrand. Woon je in zo’n fris land als het onze dan stook je behoorlijk en broeikassen we lekker mee. Ons land wil meedoen met de milieulobby en tracht de reductie van CO2 te behalen met een aantal maatregelen. Zo adviseren ze om onze huizen te isoleren. Niet dat dit echt financieel gestimuleerd wordt, maar als je minder stookt komt er minder CO2 vrij.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vanaf april gaat het gebeuren. De Dongense gemeenteraad komt vierwekelijks bij elkaar. Momenteel is dit om de zes weken, maar dat bleek niet vaak genoeg te zijn. Het blijkt dat de vergaderingen veel te lang duren en dat er weinig debat plaatsvindt. Die vergaderduur klopt ook wel want de gemiddelde gemeenteraadsbijeenkomst duurt zo ongeveer dik 3,5 uur gemiddeld. Ik ben ook vaak achter een vergadertafel te vinden, maar na zo’n anderhalf uur heb ik het wel gehad.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080120MijmeringAfgelopen weekend ben ik op bezoek geweest bij het hijsen van de vlag voor het hoogste punt van De Beljaart, een nieuwe wijk in Dongen. Met veel enthousiasme vertelde de wethouder over de kwaliteiten van deze nieuwe wijk: behoud van culturele en historische waarden en een energiezuinige voorziening voor alle woningen. Het lijkt daarmee dat Dongen met zijn tijd mee gaat en dat er over enkele jaren weer heel veel tevreden burgers zich daar zullen nestelen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

080112MijmeringIk kreeg van een 23-jarige kennis deze week een mail met daarin een noodroep richting politiek. Zij is al twee jaar op zoek naar een starterswoning. De DWV kent twee criteria voor toewijzing afgezien van inkomensgrenzen. Voor starters is dit de leeftijd (hoe hoger hoe meer kans) en bij doorstromers – mensen die een woning achter laten – is dit woonduur. De woonduur van doorstromers is het aantal jaren dat de woningzoekende in zijn woning heeft gewoond op het moment dat hij een (nieuwe) woning betrekt. Omdat ze vrij jong is maakt ze voorlopig geen kans. Bovendien is haar inkomen ook nog niet geweldig.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

vuurwerk2007 lijkt omgevlogen. Persoonlijk een jaar waarin het erg druk was, maar daar zal ik u niet mee vermoeien. Traditioneel begint Nieuwjaar in Nederland met vuurwerk. En het vuurwerk mocht vanaf dit jaar zwaarder zijn. De hoeveelheid kruit mocht meer dan worden verdubbeld. Het gevolg: hardere knallen, sensationelere waaiers in de lucht, maar het leek vooral dat er veel meer werd afgestoken.

COLUMNS
 
Sinds 1 januari 2000 maak ik columns onder de naam 'mijmeringen'. Mijn columns gaan over wat in mij opkomt of wat me bezighoudt. De mijmeringen werden tot 2007 voorgelezen op Radio 0162, de Dongense radio. Van 2007-2010 kon je de mijmeringen horen via Omroep Dongen, de podcastopvolger van Radio 0162. Sinds 2010 publiceerde ik de columns ook bij DongenHomespot. In april 2016 besloot ik ook het inspreken van de mijmeringen te filmen. In 2022 ben ik overgestapt naar Dongen.Nieuws, vanwege het beëindigen van DongenHomespot. Ik heb besloten om de columns niet meer te filmen en ben weer teruggegaan naar de podcast. 
 
Rinus Krijnen

Facebook

youtube

twitter

Instagram


....And then one day you find ten years have got behind you.

No one told you when to run, you missed the starting gun (Pink Floyd