MIJMERINGEN

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

211226MijmeringVolgens mijn schoonvader van 88 heb je een smartphone nergens voor nodig. Hoewel hij er zelf één heeft aangeschaft omdat hij dan de paniekknop voor zijn scootmobiel overal waar hij is kan indrukken. Hij bedoelt eigenlijk dat hij erg tegen het asociale gebruik van dit handige apparaat is. We zitten met hem aan het kerstdiner en er liggen 3 smartphones op tafel, die met de regelmaat van de klok worden bekeken en geconsulteerd. Mijn teruggetrokken neefje doet zelfs aan geen enkel gesprek mee en is gedurende de hele avond aan het tikken op het kleine apparaat. Pa bedoelt dus eigenlijk dat hij het ongezellig vindt dat iedereen afwezig op het schermpje zit te turen en had het liefst tijdens de kerstdis een verbod op het apparaat afgekondigd.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

211212MijmeringEen paar weken geleden ging ik naar de sportschool hier in de straat. Ik heb een toegangsbandje en in verband met de Coronamaatregelen moet ik ook een Corona Toegangsbewijs tonen. Ik heb onlangs een nieuw toegangsbandje gekregen vanwege een nieuw fitnessprogramma. Men kwam op het idee om de Coronacheck te combineren met het toegangsbandje. Check je in met het bandje dan doet de controle tevens hetzelfde als de scanner van de Corona Toegangsbewijzen. Is alles prima, dan gaat de tourniquet open. Voordeel is dat je dan niet telkens een CTB (Corona Toegangsbewijs) hoeft te laten zien. Een stuk efficiënter dus. In mijn onnozelheid liet ik dit toe.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

211120MijmeringWanneer je ooit besluit in de politiek te gaan als volksvertegenwoordiger dan doe je dat omdat je het volk wil vertegenwoordigen. En als je een volk vertegenwoordigt, dan cijfer je jezelf weg. Dan weeg je af wat al die mensen willen en vanuit de politieke overtuiging die je hebt, vertaal je de wens van je kiezers of eigenlijk alle mensen in beleid. Zonder wrijving geen glans, dus om je punt te maken zal je best wel eens een stevig debat moeten voeren met je politieke tegenstanders. Als je dit volgens de geldende spelregels doet, doe je dit door argumenten in te kleden en uit te wisselen. Uiteindelijk zal de meerderheid van de stemmen bepalen wie er gelijk krijgt. Als je deze manier terugleest kun je je niet voorstellen dat er Kamerleden zijn die hun politieke tegenstanders verwensen dat ze voor een tribunaal zullen moeten verschijnen vanwege hun mening. Behalve als je aangesloten bent bij het Forum voor Demagogie, sorry democratie. Dan mag je de hele wereld voor rot schelden en bedreigen als je het ergens niet mee eens bent. De qua ledenpartij grootste van Nederland -bijna net zo groot als nummer 2 en 3 samen- vindt dit blijkbaar normaal.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

211114MijmeringWe hebben weer een persconferentie gehad en we zijn in een milde lockdown beland. Dat is de benaming zoals deze nu wordt gegeven aan deze situatie. We hebben ooit een intelligente lockdown gehad, maar het bleek dat degene die zich daaraan moesten houden of het hadden verzonnen zo hun eigen niet zo slimme ideeën hadden. Dat werd dus niets. Deze milde lockdown wordt ook niets. Halve maatregelen; hoewel? Het meest effectieve hulpmiddel om een pandemie te bestrijden is om flink afstand van elkaar te houden en als je verkoudheidsklachten hebt om thuis te blijven. Het thuiswerken komt weer terug. Persoonlijk ben ik na de periode dat thuiswerken verplicht was niet naar kantoor geweest. Ja 1 middag en achteraf hadden we toch gewoon vanaf thuis kunnen werken. Het is natuurlijk erg afhankelijk wat je doet voor werk, maar vele mensen werken op een kantoor. Met de huidige digitale hulpmiddelen, waarmee we hoe langer hoe handiger worden, is op kantoor werken zo nineties.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

211110MijmeringBegin jaren 80 kwam de PC op en dat was me toch een handig apparaat. Je had ineens een professionele tekstverwerker tot je beschikking, je kon ingewikkelde berekeningen maken en lijstjes opslaan en bijhouden. In de jaren 90 kwam het internet erbij waarmee het grote publiek kon gaan mailen en bestanden uitwisselen. De rest van deze geschiedenis is duidelijk. Het IP-tijdperk was aangebroken. Aanvankelijk met desktops, later met laptops en nu hoe langer hoe meer met tablets en smartphones. De apparaten werden kleiner, de capaciteiten groter: een successtory. Maar zoals altijd zijn er lieden, groepen of regimes die misbruik willen maken van de onschuld van mensen. Het in gebruik genomen internet bleek al gauw ten prooi te vallen aan criminelen. Zeker toen het ook mogelijk werd om te gaan betalen via de digitale snelweg kwamen de eerste serieuze bedreigingen, maar ook beveiligingen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

211107MijmeringDe mensen zijn de Corona kotsbeu. Sinds deze week moeten we weer in ons hok. Afgelopen weken waren de teugels wat gevierd, maar dit bleek uiteindelijk veel te vroeg. Het aantal positief geteste personen groeit naar grote hoogte. Gevolg is dat een aantal maatregelen weer van stal zijn gehaald: Houd 1,5 meter afstand , draag een mondkapje in de winkels en toon je Corona Toegangsbewijs als je ergens naar binnen wil. Het vervelende is dat er bij elke versoepeling of aanscherping de regels net iets anders worden. Zo ging ik afgelopen vrijdag uit eten bij een gerenommeerd restaurant in Tilburg, maar daar werd niets gevraagd, noch of we klachten hadden, noch een Corona Toegangsbewijs. Dit was nog net voordat de strengere maatregelen golden, maar het was al wel zo dat zittend in de horeca men zo’n bewijs moest overhandigen. Is dit opzet of gewoon vergeten?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

211031Mijmering‘Het voordeel om een pessimist te zijn, is dat het alleen maar kan meevallen’, zei volgens mij Midas Dekkers eens. Daar zit heel wat in. In het algemeen ben ik optimistisch, zeker als de mate van uitvoerbaarheid van zaken binnen mijn eigen bereik zit. Over een aantal existentiële dingen ben ik echter een pessimist; dit zijn de zaken waarop je geen invloed kunt uitoefenen als je ziet dat het fout gaat. Eén van die zaken is het klimaat. We merken aan alles dat het klimaat verandert. En dit gaat razendsnel. Veel sneller dan welke verwachting ook. Die verandering zou er ongetwijfeld ook wel zijn geweest als er geen mensen op aarde waren, maar doordat we er zijn, blijken we -wetenschappelijk bewezen- hier een grote aanjager van te zijn. We hebben de illusie dat we deze veranderingen kunnen afremmen. Ik noem het een illusie, maar feitelijk is dat niet het juiste woord. Een illusie geeft aan dat het onafwendbaar is en dat is maar ten dele waar.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

211015MijmeringEn ineens schoot de gasprijs door het dak. Nadat aan de Groningers was beloofd dat er geen gas meer zou worden opgepompt uit de verzakkende bodem bleek dat het gas schaars zou worden. We zijn nu voor groot aanbod van gas aangewezen op Rusland. Daar hebben de Amerikanen niet zo’n goed gevoel over. Zij vinden dat we daarmee ons te afhankelijk opstellen ten opzichte van Rusland, De Russen zijn niet de meest betrouwbare partners en de Amerikanen zijn daarom ook niet gelukkig met de nieuwe Nord Stream 2, de onderzeese pijpleiding door de Oostzee. Dat maakt Europa afhankelijk van de ‘vijand’. Ook de Oekraïners zijn hier niet blij mee. Werd eerst gas geleverd via Oekraïne, nu kan Rusland de aanvoer verdelen over twee aanleverroutes. Als er al gas doorheen komt. De kraan wordt geknepen, waardoor de gasprijs onverwacht en snel stijgt. En wie zijn het slachtoffer? Eigenlijk elke gebruiker met een variabel contract. Die gaan per m3 gas meer betalen. Gebruikers met een vast contract dienen hun contractperiode uit met het vastgestelde tarief. Maar het blijkt nu dat er aanbieders zijn die de vaste contracten willen openbreken om faillissement te voorkomen. Dat slaat natuurlijk nergens op. Afspraak = afspraak.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210925MijmeringEnergie kost geld; heel veel geld. Het grootste nadeel van energie is hetzelfde als van eten: als het er niet is, valt alles stil. Het is daarom ook iets waar je van te voren sterk rekening mee moet houden: welke energie gebruik ik, hoe gebruik ik het, welke vorm heb ik nodig, waar kan ik het kopen en blijft het betaalbaar?
Van oudsher had de Nederlandse Staat hierin een leidende rol. Energie werd gezien als een randvoorwaardelijke nutsvoorziening en dat kon je in de ogen van de regering -pakweg 60 jaar geleden nog- niet overlaten aan de commerciële cowboys. Het risico dat bedrijven omvallen en we verstoken blijven van brandstof is een horrorscenario. De overheid heeft daarom besloten in ieder geval eigenaar te blijven van de energie-infrastructuur. Anders dan bij ons informatienetwerk zoals glasvezel, dat al direct in handen is van commerciële aanbieders. Tot voor 60 jaar geleden hadden we in de dorpen en steden gemeentelijke energiebedrijven.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210918MijmeringDeze week werd er voor de derde maal in een korte tijd een raket afgevuurd naar de ruimte puur voor de lol. Alle drie particuliere initiatieven van miljardairs die in het geschiedenisboekje willen komen. Deze operaties kosten honderden miljoenen euro’s en de middelen zijn particulier verschaft. Omdat de wereld alleen maar om geld draait, zullen velen welgestelden denken: ze moeten toch zelf weten waar ze hun geld aan uit willen geven. De wereld is een feest en wij versieren het een beetje. Ze vergeten dat zo’n ruimtereis de aarde een enorme ecologische voetafdruk bezorgt. Het geld wat het heeft gekost zou een veel beter doel moeten krijgen dan het opschakelen naar de hoogste versnelling om de aarde zo snel mogelijk verder op te warmen. Tal van wereldproblemen zouden met de kosten voor deze plezierreisjes kunnen worden aangepakt.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210915MijmeringHet was 9 september 2001. Ik was op mijn werk, op de Conservatoriumlaan in Tilburg; bij Interpolis. In die dagen hingen er verspreid over het gebouw enkele tv’s met meestal CNN erop. Veel andere nieuwszenders waren er nog niet. De tv’s werden ook gebruikt om interne journaals te tonen. Streamen naar de werkplek was er toen nog niet bij. De berichtgeving op CNN was over het algemeen wel wat ‘luidruchtig’. Als het ergens maar een beetje uit de hand liep dan kreeg je gelijk ‘breaking news’. Het was op die bewuste zonnige dinsdagmiddag business as usual tot ongeveer 3 uur ’s middags. Een vliegtuig boorde zich in één van de Twin Towers en het was direct breaking news op CNN. Dit was toch wel heel verontrustend. Via één van de TV’s ben ik dit nieuws gaan volgen en een complete rampenfilm kwam langs.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210910MijmeringZes partijen zijn al zes maanden met elkaar aan de slag om een nieuw kabinet te formeren. Iedereen was ervan overtuigd dat na de verkiezingsuitslag we snel met Rutte IV de enorme problemen van deze tijd onder ogen zouden zien. Waarom Rutte IV? Als winnaar van de verkiezingen en omdat we niet beter weten. Er is in de afgelopen jaren niemand boven komen drijven die ik zomaar als premierkandidaat zou kunnen aanwijzen. Hij heeft de gave om alle problemen van zich af te laten glijden, ook al zijn ze megagroot. Hij neemt net genoeg verantwoordelijkheid dat hij zich deels schuldig uit over de talloze misstanden, maar op één of andere manier zijn anderen of de omstandigheden eigenaar van het probleem, zodat hij nooit de ‘dader’ is. Gevolg is dat de ellende aan andere politici blijft kleven en daardoor al bij voorbaat deze lieden niet naar voren worden geschoven als premierkandidaten; bang dat alle ellende alweer voor de voeten wordt geworpen.

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210904MijmeringBij veel transacties -vooral op het web- is het de bedoeling dat je eerst betaalt en dan pas je spullen krijgt. Je loopt het risico dat de betaling wel is gelukt, maar de bestelling niet afkomt. Bij de gerenommeerde webwinkels zal dit wel loslopen, maar ook op het web bevinden zich nogal wat schimmige bedrijfjes. Voor diensten is dit anders. Hier is geen wettelijke verplichting of grondslag en is dit een afspraak tussen dienstverlener en afnemer. Voor de aanbetaling bij producten zijn er wel wettelijke regels. De verkoper kan niet meer dan 50% van het aankoopbedrag verplicht stellen om aan te betalen. In de algemene voorwaarden kunnen ook regels zijn opgenomen over aanbetalen. Als hierin staat dat je meer dan 50% moet aanbetalen, kun je dit weigeren. Betalen brengt risico’s met zich mee, vooral als het product of dienst nog niet is geleverd. Je kunt je geld kwijtraken als bijvoorbeeld het bedrijf failliet gaat.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210829MijmeringZolang ik enige politieke notie heb, heb ik links gestemd en de laatste veertig jaar was dat de PvdA. Uit alles blijkt dat ik een sociaal democraat ben en me zo voel en de PvdA was daarvan altijd de thuishaven. De partij heeft in die afgelopen 40 jaar bergen en dalen gekend. De laatste tijd wordt de partij niet meer uit het slop getrokken en blijft het met minder dan 10 zetels een marginale partij. En dat terwijl de partij een programma heeft waar armoedebestrijding, sociale gelijkheid, zorg voor onderwijs en klimaatdoelen als belangrijke aandachtspunten zijn opgenomen. De meeste leden zijn helaas op leeftijd en niet bepaald van plan om ergens water bij de wijn te doen. Dat blijkt ook killing, want telkens kregen de sociaaldemocraten de electorale rekening gepresenteerd als ze weer eens gingen meeregeren met de VVD of CDA.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210821MijmeringInclusiviteit en diversiteit zijn modieuze woorden waarover half elitair Nederland zich druk maakt.
Ook levensgevaarlijk om er een mening over te hebben. Wat je er ook van vindt, je krijgt de halve natie over je heen. Om te beginnen maak ik persoonlijk geen enkel verschil tussen het uiterlijk of de conditie van mensen: geslacht, leeftijd, handicap, huidskleur is me om het even. Ik zal ook geen witte of donkere mensen uitsluiten als ik een keuze zou moeten maken. Een man in een jurk of met pumps: no problem. Zolang dit allemaal in vrijheid gebeurt moet iedereen vooral zelf weten hoe hij of zij zich uitdost. En dat in sommige beroepen mensen geüniformeerd moeten zijn; ook dat begrijp ik. Selectie vindt wat mij betreft plaats op zachte kwaliteiten, die aan de buitenkant niet te zien zijn. Maar aan sommige eigenschappen kun je niet omheen en hebben ook te maken met onze existentie.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210813MijmeringHoe lang zullen er nog mensen leven op aarde? Eens in de 50 jaar rammelen er wetenschappers aan de bel met apocalyptische voorspellingen. Was dat een halve eeuw geleden de ‘Club van Rome’, die de uitputting van de aarde voorzag en daardoor de verhoudingen van welvaart en welzijn in een compleet ander daglicht stelde. De Club kreeg deels ongelijk over hun toenmalige voorspellingen. De industriële wereld ging met deze wetenschappelijke waarschuwing aan de haal en zorgde voor efficiënter energieverbruik en verfijnde technieken om organische grondstoffen te winnen zoals schaliegas. Zo kon de industrie nog veel langer dan was voorspeld miljarden blijven verdienen aan de eindige grondstoffen. In plaats van dat men toen het rapport gebruikte om afscheid te nemen van de energieopwekking met behulp van steenkool en gas, kreeg het juist een boost.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210808MijmeringDe huizenmarkt zit op slot. Niets nieuws, want dat is al zeker 15 jaar zo. Telkens veranderen de omstandigheden, maar de gevolgen zijn hetzelfde: er zijn heel veel mensen op zoek naar een huis en om allerlei redenen kunnen ze het niet vinden. Voor de minima zijn er de sociale huurwoningen. De maximale huurprijs van een sociale huurwoning is momenteel rond de 740 euro. Het minimumloon is ongeveer 1700 euro, waarvan je een bijna 1600 euro netto overhoudt. Meer dan 1/3 van je inkomen gaat op aan huur. Uiteraard zijn er huurtoeslagen die de huurprijs drukken, maar huren is duur. Het aanbod van huizen in de sociale sector is laag. Er zijn tal van groepen mensen die in aanmerking zouden kunnen komen voor een sociale huurwoning, maar er nooit één zullen krijgen. Het aanbod is veel te klein, de groep met gegadigden enorm.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210802MijmeringAlgoritmes zijn geautomatiseerde stappenplannen om een probleem op te lossen. Ze worden hoe langer hoe populairder in allerlei beslissingstrajecten. Met algoritmes kun je identificeren, classificeren, beoordelen, associëren en prioriteren. Deze kwaliteiten werden voor het informatietijdperk door mensen uitgevoerd. Dat was een belangrijke beroepsgroep, die in het algemeen goed opgeleid was. De kwaliteiten die door algoritmes zijn uit te voeren zijn zeker niet neutraal. Niet dat diegene die deze rol voordat de algoritmes er waren objectief waren, maar zaken als ethiek en gevoel speelden bij de handmatige beoordelingen zeker een positieve of negatieve rol. Er is niets mis met het inzetten van algoritmes waarbij alle variabelen te wegen zijn op een objectieve schaal.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210723MijmeringIk ben nu dik 64 en zit in mijn laatste werkzame jaar voor een baas. Als ik op 1 mei 2022 stop met werken heb ik er bijna 46 jaar op zitten. Dat is langer dan mijn vader en opa’s en dat had ik niet verwacht aan het begin van mijn carrière. Toen had ik nog het idee dat ik ergens rond mijn 55e zou stoppen en het beter zou krijgen dan mijn ouders. Mijn beide ouders vonden dat ook een goed idee. Financieel heb ik het tot nu toe inderdaad beter gehad dan mijn ouders, al was de tijd toen wel anders. De verschillen tussen arm en rijk waren toen kleiner, zeker nadat de verzorgingsstaat in de jaren 60 en 70 was opgetuigd. Dat eerder stoppen met werken leek ook zo’n ideaal iets. Nu ik ruim tien jaar later pas de stekker eruit trek dan ik destijds voor ogen had, vind ik dit geen ramp. Sterker nog, ik ben blij dat ik nog kan werken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210718MijmeringDilan Yesilgöz is de nieuwe staatssecretaris van economische zaken en klimaat. Dat is eenzelfde soort portefeuille als staatssecretaris van arm en rijk. Een onverenigbare portefeuille, omdat wat de ene helft nodig heeft gaat ten koste van de ander. Kortom met zo’n portefeuille kun je nog geen deuk in een pakje warme boter slaan. En zeker niet als je dan ook nog van VVD-huize bent en dus duidelijk aan één kant van het spectrum je van nature de belangen van het kapitaal wil verdedigen. Ze is aangesteld als demissionaire staatssecretaris. Niet bepaald onder een gesternte waarmee we de CO2 uitstoot en de klimaatverandering gaan aanpakken. Want van de week bleek al heel gauw na de presentatie van de Europese klimaatplannen ‘Fit for 55’ van Frans Timmermans dat onze nieuwe staatssecretaris zich direct gaat afvragen wie dit allemaal wel moet gaan betalen. Het antwoord is heel simpel: iedereen. En dan voornamelijk de twee belangrijkste financiers: degenen met de sterkste schouders en de grootste vervuilers. Laten dat nu net de vrienden van de VVD zijn.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210709MijmeringHoe langer hoe meer kopen we online. Vandaag stond in de krant dat het in vergelijking tot voor de Coronacrisis het nog erg rustig is in de winkelstraten. In mijn ogen is het logisch. Door de pandemie heeft de consument het onlineshoppen nog meer omarmd dan ooit. Ook ziet de consument er nu de voordelen van in. Je hoeft de deur niet uit, het aanbod is groter, de levertijden zijn supersnel. Er kleven ook nadelen aan. Dat pakje voor pakje bezorgen is niet erg duurzaam. Voor elke doos komt er een busje voorrijden dat energie slurpt en het verkeer frustreert. Ook de verpakkingen zijn rampzalig: een doosje met een plastic folie, dat weer in een andere doos opgevuld met papier of opgeblazen plastic zakjes. Vaak is de verpakking 10x zo groot als de feitelijke inhoud.

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210703MijmeringSinds inmiddels 12 jaar bestaat er cryptovaluta. In januari 2009 werd de eerste transactie met bitcoins uitgevoerd door een nog immer onbekende Japanner Satoshi Nakamoto. Hierbij werd een financiële transactie uitgevoerd tussen twee partijen zonder tussenkomst van een instelling. Het cryptogeld werd overgedragen via de blockchain, een open source systeem in een openbare gedistribueerde database. Dit mechanisme zorgt ervoor dat partijen contracten met elkaar kunnen afsluiten -en dus ook betalingen uitvoeren- zonder tussenkomst van bemiddelaars. Hiermee kunnen dus bijvoorbeeld banken worden uitgeschakeld in het betalingsverkeer. Het alleenrecht om betalingsverkeer alleen door financiële instituties uit te voeren is sindsdien gaan wankelen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210625MijmeringMag ik van jou: de gamma-variant! Nee, die heb ik nog niet gehad. “En mag ik van jou de delta variant?” “Ja, die heb ik gehad”. Over een tijdje hebben we net zoveel Coronavarianten als Corona-paspoorten. Ooit had ik een geel boekje. Al bijna 25 jaar heb ik zo’n boekje waar de prikken in werden vermeld die je nodig had in bepaalde landen om vast te stellen of je wel voldoende medische voorzorgsmaatregelen had getroffen. Het ging dan om bescherming tegen tyfus, gele koorts of hepatitis; injecties die medisch werden aanbevolen in bepaalde landen. Wat niet in dat gele boekje stond waren de inentingen die op het consultatiebureau of op school waren gezet tegen zogenaamde kinderziektes zoal mazelen, rode hond, de bof etc. Dat gele boekje was dus sowieso incompleet. Behalve dan voor de antivaxxers, want die deden en doen daar niet aan mee.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210618MijmeringDeze week was er erg veel belangstelling voor de pronkkoets van ons koningshuis: De Gouden Koets. De luxe koets, die de stad Amsterdam aan Koningin Wilhelmina schonk ter ere van haar inauguratie als koningin van Nederland in 1898. Een prachtig 19e eeuws voertuig dat maar liefst door 8 paarden kan worden voortgetrokken. Een beetje onzin uiteraard, want al zal deze koets best wel een behoorlijk eigen gewicht hebben, 8 paarden is echt voor de show. De Audi A8 Limousine waarvan nu gebruik gemaakt wordt heeft trouwens heel wat meer paardenkrachten. Ook allemaal onzin. De aandacht voor de Gouden Koets was er vooral omdat deze sinds deze week tijdelijk te bewonderen is in het Amsterdam Museum.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210612MijmeringWe klagen heel hard dat onze medische voorzieningen zo duur zijn. De belangrijkste reden voor de hoge kosten liggen in het systeem. Ik ga je meenemen wat ik heb meegemaakt. Ik gebruik chronisch een bepaald medicijn en na een paar jaar bleek dat ik waarschijnlijk overmatig veel last had van sommige bijwerkingen. Vanwege een periodiek controle was ik deze week dus bij de assistent van de huisarts en ik vertelde over wellicht de bijwerkingen van het medicijn. Zij reageerde erg doortastend en schreef direct een alternatief uit. Kon ik de volgende dag ophalen bij de apotheek. De volgende ochtend ontving ik een mailtje en daarin werd verteld dat ik de medicijnen moest ophalen. Ik maak al jaren gebruik van de uitgifteautomaat van de apotheek naar volle tevredenheid.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210606MijmeringVandaag is het 5 juni. Voor het eerst sinds de uitbraak van de Covid-pandemie worden er serieuze stappen gezet om de maatschappij te normaliseren. Er zijn inmiddels zo’n 10.000.000 prikken gezet en de hausse in de ziekenhuizen is ook verleden tijd. Alle 40-plussers hebben een oproep gehad voor een vaccinatie en in principe kan alles open, met nog wel beperkingen die eind juni nog verder zullen worden opgeheven. Heb je de beide prikken minstens 2 weken geleden gehad, dan zou je ‘vrij’ rond kunnen lopen. Maar hoe toon je aan dat je de beschermende vaccinaties hebt ontvangen?

Van de huisarts en/of GGD krijg je een papiertje mee waarop de vaccinatiestickers zitten. Verbaasd was ik al dat de door het Koninkrijk van Nederlanden uitgebrachte vaccinatiepaspoort daarvoor niet gebruikt werd. Om het stempeltje en stickertje in dit paspoort te krijgen was je tot nu afhankelijk van de goede wil van arts of GGD. En die vonden dat meestal maar onzin, dus kreeg je vaak nul op rekest.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210530MijmeringVoor de tweede wereldoorlog waren technische huishoudelijke apparaten met een stekker vaak nog weggelegd voor de mensen met geld. Stroom was meestal wel aanwezig in huis, maar aansluitmogelijkheden waren zeer beperkt. In ons huis waren er bijvoorbeeld aanvankelijk maar vier stopcontacten en één groep. En dat was in 1960. De groepenkast werd uitgebreid naar 2 toen er een wasmachine kwam. Dus het aantal elektrische apparaten bleef erg beperkt. En als er dan al één gekocht werd hadden mijn ouders het idee dat het apparaat eeuwig zou blijven werken. Oke, er kon iets aan kapot gaan, maar dan werd het wel gerepareerd. De radio die mijn vader half de jaren 50 kocht werd pas in de jaren 70 vervangen. Vervangen werd pas gedaan als repareren niet meer mogelijk was. Er waren dan ook legio monteurs in de technische winkels aanwezig om je apparaat weer aan de praat te krijgen. Kijk je nu in de winkelstraten dan gaat het alleen over verkoop en hopelijk een beetje advies.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210522MijmeringIk ben ruim 40 jaar lid van één of ander stichtingsbestuur. Niet alleen als lid, maar ook in rollen als secretaris, voorzitter of penningmeester. De stichtingen waar ik een rol in speelde of speel hebben alle niet-commerciële doelen. Logisch, want dat is nu eenmaal een kenmerk van een stichting. De stichting is een faciliterende organisatie zonder winstoogmerk. De stichting regelt dat door doelen te stellen in zijn statuten. Een doel, mag en kan niet zijn dat de stichting haar bestuurders of toezichthouders spekt. Ook belangenverstrengeling moet vermeden worden en het zou een stichting sieren om daarvoor te waken. Stichtingsbesturen worden niet democratisch benoemd, maar zorgen zelf dat ze in stand blijven. Als iemand uit het bestuur stapt zorgt het bestuur zelf dat er een opvolger komt. Zeker in dit IK-tijdperk is het heel erg moeilijk om kandidaat bestuursleden te vinden. Vrijwilligerswerk wil men nog wel doen, maar dat gedoe met verantwoordelijkheid is niet populair. Goede bestuurders vinden is a hell-of-a-job.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

I210515Mijmeringk kom uit een muzikaal gezin. Niet dat we met onze familie iets groots hebben bereikt op muzikaal terrein, maar muziek speelde wel degelijk een rol in onze familie. Degene met de meeste muzikale ambitie was mijn broer, die door nijver oefenen en talent een verdienstelijke amateur pianist en arrangeur is geworden. Muziek heeft hem geholpen om na zijn puberteit wat extra inkomsten te genereren als pianoleraar, zodat hij naast zijn studie toch ook een autootje kon rijden.
Zelf heb ik nooit een instrument leren bespelen en dat vind ik nog steeds jammer. Destijds was ik te rusteloos om de discipline op te brengen om eindeloos te studeren. Eén van de weinig dingen waarvan ik in mijn leven spijt heb.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210507MijmeringDeze kop wekt direct nieuwsgierigheid op. Wat is er toch aan de hand in ons koningshuis? Maar tegelijk weet je ook dat dit pertinente onzin is. Het antwoord is “nee”. De ex-koningin is al dik in de 80 en er moet nogal een medisch wonder plaatsvinden als dit werkelijkheid zou worden. Bovendien moet je voor nageslacht met z’n tweeën zijn, hoewel inmiddels de techniek voor niets staat.
Toch lees ik dagelijks dergelijke onzinnige koppen boven roddelberichten, maar helaas ook hoe langer hoe meer in de reguliere journalistieke media. Vaak zijn deze koppen suggestief en in vraagvorm. De lezer mag zelf suggereren welk antwoord hierop volgt. De verwachting is vaak dat men hoopt dat de lezer op zo’n kop een ‘ja’ krijgt. Daarmee opent de lezer -aangewakkerd door zijn nieuwsgierigheid- het artikel om dan tot zijn teleurstelling te moeten vaststellen dat het helemaal geen ‘ja’ is. De speculaties worden in het bericht sterk afgezwakt en in het beste geval blijft er een zweem van horen-zeggen over.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210502MijmeringWe hebben genoeg politieke partijen en ook genoeg omroepen. Sterker nog er zijn er in mijn ogen veel te veel partijen en omroepen. De overeenkomst tussen de omroepen en politieke partijen is dat er voor elk maatschappelijk onderscheid een omroep of politieke partij in het leven wordt geroepen. In zowel de kamer als in het publieke omroeplandschap gaat het om de verdeling van de capaciteit. In de tweede kamer gaat het om 150 zetels en in TV-omroepland om 3 x 168 uur, waarvan ongeveer 105 uur in totaal de moeite waard zijn. Er zijn grenzen. Er mogen niet meer dan 8 publieke omroepen zijn. Er zijn er momenteel 6. Daardoor zijn de Tros en Avro gefuseerd en ook BNN en Vara en de NCRV met de KRO. Op zich lijkt dit dan behoorlijk beperkt, maar iedere groepering kan een aspirant omroep starten mits hij meer dan 50.000 leden achter zich heeft.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210424MijmeringOndanks dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames nog torenhoog zijn gaat men toch versoepelingen doorvoeren in de maatschappij. Het volk mort. De situatie is -volgens de politici- onhoudbaar geworden. Ze moeten ook wat, want als we na al hun pinokkio-gedrag over van alles en nog wat, we over een half jaar weer in het stemhokje staan, willen de huidige machthebbers wel op hun palmares hebben staan dat ze vóór de mensen zijn. Doen ze dat niet, dan zal het kiezersvolk gaan wijken. Het vertrouwen in de politiek is tot een minimum gedaald. Het huidige kabinet moet zelfs met de billen bloot door hun geheime ministerraadnotulen openbaar te maken om nog iets van geloofwaardigheid uit te stralen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210418MijmeringMet het experiment fieldlabs probeert men te toetsen of de maatschappij weer ‘open’ kan. Een mooie Nederlandse term om ons Nederlanders een worst voor te houden omdat een groot deel van ons niet meer te houden is. Het is ook niet niks. Al meer dan een jaar zitten we ondergedoken in lockdowns -ook zo’n mooie Nederlandse term- en de bevolking ziet hun leven verdampen. Jongeren klagen steen en been. De hormonen gieren door hun lijf en ze mogen elkaar niet ontmoeten. Ouderen klagen dat ze nog maar zo weinig tijd hebben en hun leven niet mogen delen met hun kleinkinderen. Iedere Nederlander zonder een Corona-ervaring bagatelliseert inmiddels de situatie.
Corona is een soort griep en dat gaat gewoon over zegt men. Maar ook aan de griep sterven mensen en niet voor niets is daar ook een inentingsprogramma voor. Met een vaccinatiestrategie houden we de griepexplosies nu min of meer onder controle.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210409MijmeringWe willen allemaal meer vrijheid. Na een jaar huisarrest zijn we het beu. Het RIVM , het OMT en demissionair minister de Jonge waren tot voor kort duidelijk: dit zit er even niet in. Eerst dat virus onder de duim zien te krijgen. Maar het volk mort.
Zoals altijd in dit soort situaties gaat men niet voor de meest zinvolle oplossing, maar kiest men een polderweg om toch zaken mogelijk te maken. Men wil – in de week met recordaantal besmettingen – de zaak geleidelijk weer open gooien. Volgens een door de wappies, half-failliete horecaondernemers en corona-ontkenners aangewakkerde meningsvorming is het mooi geweest: de wereld moet weer gaan bruisen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210404MijmeringIk ben huis de kok. Zolang ik samenleef met Marjanne is het leeuwendeel van alle bereide maaltijden door mij bedacht, bij elkaar gewinkeld en in de keuken bereid.
Het is een taak die is ontstaan toen de huishoudelijke taken werden verdeeld, zonder dat daar overigens overleg over is geweest. Sommige dingen zijn mijn taak en andere weer van Marjanne. Er is nooit ruzie over.
Ieder doet zijn ding en als iets toch te lang blijft liggen besteden we het uit aan derden.

Het eten maken is dit dus niet iets wat ik leuker vond of goed in was. Langzamerhand weet je best veel hoe het allemaal werkt. De belangrijkste kunst is timing. Zorg dat alles klaar is voor de volgende stap. Niet dat je pas aan de aardappelen begint als de soep al op is. Veelal vond ik het een moetje: iemand moet het doen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210327MijmeringHet is het laatste weekend van maart 2021. Vandaag zetten we de klok weer om naar zomertijd. Het is ook de maand dat we een jaar thuis zijn. Geen gebrek aan geld of inspiratie, maar door een pandemie zijn we nu al een jaar niet verder gekomen dan een stad verderop, voor de hoogst noodzakelijke zaken als boodschappen en ziekenhuisbezoek. Twee jaar geleden zou ik het me zelfs niet voor kunnen stellen dat ons dit zou overkomen. Een haast apocalyptische situatie daalde plotseling op ons neer. Naast aanvankelijke ongeloof werd het al snel duidelijk dat dit serious business werd. Ziekenhuizen stroomden vol en er ontstond een oversterfte. Plotseling werd abrupt de horeca gesloten en na een heel gedoe over de werking ervan, beheerst nu ook het mondkapje -functioneel of esthetisch verantwoord- het toneel in de openbare ruimte. We moeten 1,5 meter uit elkaar blijven en onze handen stuk wassen volgens onze premier; hoewel hij ze nooit schoon zal krijgen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210319MijmeringDe digitale techniek schrijdt voort. Dertig jaar geleden beperkte digitale oplossingen zich tot one-trick-pony’s. Je kon iets met tekst, met foto’s of geluid. Maar inmiddels kunnen we alles mengen. Eén van de nieuwste inmiddels toegankelijke technieken is om beelden en geluid zodanig te vervormen dat je persoonsverwisselingen in beeld kunt brengen en de getoonde personen iets kan laten zeggen alsof ze het ook werkelijk uitspreken.

Vaak zie je hier slappe aftreksels op TikTok of Facebook, waarbij bijvoorbeeld Donald Trump nog iets idioter vertelt, dan hij normaal al doet. Door knutselwerk in de editing van de video en de audio kun je dus iemand iets laten zeggen, wat hij of zij nooit gezegd zou hebben. Als zo’n kunstig geknutseld filmpje op bepaalde wat meer gezagwekkende forums wordt gedeeld, kan het overkomen alsof het getoonde beeld de waarheid is. De techniek is inmiddels zover toegankelijk en verfijnd dat het niet ondenkbaar is dat daarmee de waarheid ondermijnd kan worden. Zo zullen onschuldige internetbezoekers op gratis fora als Facebook, Instagram. Twitter en TikTok de getoonde beelden ook als waar kunnen bestempelen en daarmee hun visie op mensen of onderwerpen kunnen bijstellen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210313MijmeringWelke rechtse idioot heeft de verhuurderheffing bedacht? Terwijl heel ons land zucht onder het juk van onbetaalbare huurwoningen, heeft ons neoliberaal kabinet in 2013 verhuurderheffing ingevoerd. Elke eigenaar van meer dan 50 woningen voor de verhuur in de sociale klasse dient deze heffing af te dragen aan de staatskas, die er vervolgens de KLM mee financiert. Een bedrijf dat waarschijnlijk alsnog failliet gaat. Terwijl er een enorme spanning zit op het woonaanbod plukt de staat van voornamelijk de wooncorporaties. En die hadden het al moeilijk, want sinds zij uitsluitend mogen bouwen voor het laagstbetaalde aandeel in onze maatschappij, ontneemt deze belasting een groot deel van de investeringskracht om nieuwe sociale woningen te bouwen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210305MijmeringEn ineens zat ik in isolatie. Nadat mijn zus me had gebeld dat ze waarschijnlijk in aanraking was geweest met een coronapatiënt. De dag ervoor was ik bijna 2 uur bij haar op bezoek geweest. Dus voor de zekerheid maar even laten testen. Dus afgelopen dinsdag op naar de teststraat in de Simon de Cockstraat in Tilburg. Bekend terrein, want hier was ik ook al enkele maanden eerder. Routineus werd de test afgenomen met wattenstaafjes in keel en neus en binnen twee uur kreeg ik de uitslag: positief.

Positief? Dat had ik in het geheel niet verwacht. Ik was niet verkouden, had alleen een beetje last van de pollen, maar dat bleef beperkt tot maximaal twee korte niesbuitjes per dag. Verder mankeerde ik niets en had ook geen koorts. We moesten gelijk tot actie overgaan. Lappen tekst van het internet doorgelezen wat je allemaal moet doen en vooral laten. We wonen met z’n tweeën in ons huis. Mijn vrouw zou op de logeerkamer gaan slapen en de toilet boven gebruiken en ik zou in mijn werkkamer blijven en slapen in onze slaapkamer.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210226MijmeringElk jaar krijg je aan het einde van februari via de digitale weg je gemeentelijke belastingoverzicht. De belasting wordt geïnd op basis van de WOZ waarde. De WOZ-waarde komt uit de lucht vallen en is in 5 jaar zo’n 30% gestegen. Waardering Onroerende Zaken is de verklaring van de DLA, de drieletterige afkorting. Het is een beetje schimmig hoe deze waarde wordt vastgesteld. Er is geen taxateur langs gekomen. De huiswaarde wordt vastgesteld op basis van een algoritme vanuit data uit bestaande bronnen zoals het kadaster en de ‘markt’. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de ligging. En wat je op de aanslag aantreft is de waarde van dik een jaar geleden. In mijn geval was de waarde in 1 jaar – dus van 1-1-2019 en 1-1-2020 bijna 9% gestegen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210220MijmweringIneens was ik ’s nachts in een Tilburgse dienstapotheek beland, nadat mijn schoonvader plotseling onwel was geworden en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig mocht ik hem ’s nachts weer mee naar huis nemen, maar we moesten nog wel even wat maagbeschermingstabletten gaan halen bij de apotheek. Daar aangekomen bleek het gelukkig niet druk en was ik direct aan de beurt met mijn medicijnbriefje uit het ziekenhuis.
De dienstdoende assistente vertelde mij dat het medicijn voorhanden was, maar niet viel binnen de vergoeding van de zorgkostenverzekering. De kosten bedroegen 27 euro. Ze zei ook dat het medicijn gekocht kon worden als handverkoop. Dan zouden de kosten slechts 11 euro zijn. En omdat het toch niet vergoed werd bespaarde je zo 16 euro. De beslissing was niet moeilijk: doe mij maar die van 11 euro.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210213MijmeringIk heb een nieuwe bureaustoel besteld. De stoel waarop ik nu zit is 22 jaar oud en dat is hem aan te zien. Het was destijds een moderne stoel met een gasveer en vijf poten en een mesh achterkant. Inmiddels kent de bekleding gaten, zijn er rafels aan de rugleuning, zijn alle doppen van de poten verdwenen en is het metaal behoorlijk bekrast. Maar ondanks dat alles zit hij nog niet slecht. Toch time for change. Hij ziet er tenslotte niet uit en het oog wil ook wat.
Omdat de stoel dagelijks uren wordt gebruikt moet de opvolger wel arbotechnisch in orde zijn en degelijk. In ons dorp is er geen winkel met kantoormeubelen en een Ikea-stoeltje is misschien wel leuk, maar voor het duurzame dagelijkse gebruik door een meer dan 110 kg zware zestiger is dit wat teveel gevraagd. Dus werd ik teruggeworpen op het internet.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

210206MijmeringAls we ergens goed in zijn dan is het voordringen. Vanmorgen sta ik keurig bij de slager in de rij te wachten, nog te peinzen wat ik eigenlijk moet kopen. Ik ben aan de beurt, maar een andere man die net binnen kwam stormen riep gelijk “ik”, nadat de winkeljuffrouw vroeg wie er aan de beurt was. Ik had geen zin in gedoe, dus liet het maar gebeuren. Toen ik dacht weer aan de beurt te zijn keek men zowat over mij heen, hetgeen best een opgave is. Daarna bedacht de winkeljuf zich en richtte zich naar mij met excuses.

In het grote ik-tijdperk is het belangrijk dat ik in de picture sta, dat ik vooraan sta en dat ik krijg wat ik wil. Zo zien we dat ook met de vaccinaties tegen Covid. Eerst hoor je slechts kritische geluiden dat die vaccins veel te snel op de markt zijn gekomen en daardoor niet betrouwbaar. Het leek wel of half Nederland er geen geloof in had.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210130MijmeringHoop is een mooie houvast. In je hoofd speelt een scenario af, waarbij je op basis van redenering en vertrouwen in de omstandigheden een beeld ziet, wat zomaar uit kan komen. Dat geeft energie om verder te gaan. Als het alleen vanuit de redenering zou zijn dat je iets hoopt, weet je het eigenlijk al zeker en is er eigenlijk geen onzekerheid en spreek je meer van geloof.

Onlangs zag ik een documentaire op de TV die inging op twee zaken: schaken en de door computers berekende match in een relatieshow als ‘Married at first sight’. Hier zien bruid en bruidegom elkaar pas voor het eerst bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. De echtelieden zijn bij elkaar gebracht door een match van de computer.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210123MijmeringWe mogen dit voorjaar naar de stembus. Het is in maart weer 4 jaar geleden dat we onze stem konden uitbrengen voor de Tweede Kamer. Normaal gesproken zijn de voorbereidingen al in volle gang en zijn alle partijen bezig met hun campagnes.

Deze campagnes zijn er op gericht om mensen te bereiken met een politieke overtuiging. De praktijk leert dat je dan als politieke beweging je moet laten zien. Dit is overigens ook het verwijt van het publiek: De politiek is alleen zichtbaar in verkiezingstijd.

Bij deze verkiezingen ligt het anders. Bijeenkomsten in het centrum van het dorp zijn niet toegestaan, de 1,5 metermaatschappij met mondkapjes maakt het moeilijk om direct te communiceren en vele kiezers komen niet eens buiten de deur. De campagnestrategen moeten erg creatief zijn om hun volgelingen te vinden.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210116MijmeringWe hebben een eigen huis. Al heel lang. We wonen hier sinds 1988, nu dus al bijna 33 jaar. Als ik nu aan een millennial vertel wat ik er destijds voor betaald heb, dan was dat ongeveer 20% van de gemiddelde waarde van een woning nu. Hij zal me jaloers aangapen. Inmiddels hebben we er al zoveel aan gedaan dat van het oorspronkelijke huis eigenlijk buiten nog wat buitenmuren, een keldertje, de trap en de verdiepingsvloeren er niets meer over is van onze oorspronkelijke aankoop. De grond is wel hetzelfde gebleven. Het in bezit hebben van een huis heeft vele voordelen. Jarenlang heb ik kunnen profiteren van de ongelijkheid tussen kopen en huren: renteaftrek genoten en soms een kleine subsidie, al had ik met dat laatste vaak wel pech. Op het moment dat wij iets wilden gaan aanpassen bleken de potjes meestal leeg. Maar mij hoor je niet klagen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210111MijmeringHet blijkt dat we als land toch wel erg efficiënt kunnen werken. Vrijdagmorgen hoestte en nieste ik wat, maar zou eigenlijk naar de fysiotherapeute moeten. Ik durfde niet te gaan vanwege de corona-uitbraak, dus belde ik af. De fysiotherapeute adviseerde mij om me te laten testen. Anders kunnen we de volgende week nog steeds niet oefenen. Dus ik via de app om 10 uur een afspraak gemaakt en ik kon twee uur later in Tilburg op het industrieterrein Kraanven al terecht. In april ben ik ook al eens getest, toen nog bij de GGD in de buurt van de ringbaan West. Dus ik bewapend met mondkapje, bevestiging en ID-bewijs naar Tilburg.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

210101MijmeringAHet is het begin van het jaar en dat betekent dat je zowel vooruit als achteruit kijkt. Het jaar 2021 wordt het jaar van hoop. Hoop dat we eindelijk van die ellendige pandemie verlost zullen worden. De COVID-19 pandemie blijkt van Bijbelse proporties. De hele wereld is erdoor getroffen. Gek genoeg is de pandemie qua uitstraling maar een schim wat de Spaanse griep was van een eeuw geleden, maar het huidige virus werkt ontwrichtend in onze moderne maatschappij. Het laat zien hoe broos onze systemen zijn. Ik kan me herinneren dat voordat de omvang duidelijk werd de directeur van de WHO uiterst serieus de ernst van de zaak onder ogen bracht in een persmoment. Ik kon het toen niet geloven, maar hij bleek gewoon gelijk te hebben.

COLUMNS
 
Sinds 1 januari 2000 maak ik columns onder de naam 'mijmeringen'. Mijn columns gaan over wat in mij opkomt of wat me bezighoudt. De mijmeringen werden tot 2007 voorgelezen op Radio 0162, de Dongense radio. Van 2007-2010 kon je de mijmeringen horen via Omroep Dongen, de podcastopvolger van Radio 0162. Sinds 2010 publiceerde ik de columns ook bij DongenHomespot. In april 2016 besloot ik ook het inspreken van de mijmeringen te filmen. In 2022 ben ik overgestapt naar Dongen.Nieuws, vanwege het beëindigen van DongenHomespot. Ik heb besloten om de columns niet meer te filmen en ben weer teruggegaan naar de podcast. 
 
Rinus Krijnen

Facebook

youtube

twitter

Instagram


....And then one day you find ten years have got behind you.

No one told you when to run, you missed the starting gun (Pink Floyd